bataie sabie 750x430 1
foto: arhivă

Un bărbat din Sibiu va sta 4 ani și 6 luni în spatele gratiilor, după ce, în urmă cu doi ani, aproape că și-a omorât vecinul. Incidentul s-a petrecut într-o scară de bloc de pe raza municipiului. O fetiță și un băiețel, copiii celor doi bărbați, s-au ciondănit, fapt care l-a enervat la culme pe agresor, care a început să-l îmbrâncească pe tatăl fetei. Orbit de furie, omul a fugit în apartament, iar în scurt timp a ieșit la atac cu o macetă. Bărbatul a fost lovit peste față și mâini, având nevoie ulterior de luni întregi de recuperare. În urma celor întâmplate, s-a constatat că fapta se încadrează la tentativă de omor, dată fiind agresivitatea inculpatului, dar și rănile grave suferite de victimă. În luna decembrie a acestui an, instanța a dat sentința, care este definitivă.

De la o ceartă între copii la atac cu maceta

Totul s-a petrecut în 20 aprilie 2019. Victima se afla într-un apartament la parterul unui bloc din Sibiu, unde zugrăvea pereții cu concubina lui. La un moment dat, acesta a ieșit afară să fumeze o țigară și a observat că fiica lui se certa cu fiul vecinului de la etaj. Concubina bărbatului l-a apostrofat pe băiat, lucru care l-a deranjat la culme pe tatăl acestuia. Omul a coborât din bloc nervos și a început să-l bată pe tatăl fetiței. A plecat apoi în fugă în casă unde s-a înarmat cu o macetă. În cuprinsul hotărârii judecătorești publicată pe www.rolii.ro, se arată că individul l-a tăiat pe bărbat pe antebrațul stâng, iar apoi a urcat înapoi în apartament. Victima a luat o lopată din casă și a urcat pe scări după agresor. Când a urcat ultimele trepte, inculpatul a încercat să-l lovească cu sabia în cap. Victima s-a apărut cu brațul, fiindu-i secționate tendoanele degetelor. De asemenea, acesta a fost lovit și pe obraz. După atac, inculpatul s-a baricadat în casă pentru a ascunde arma. Bărbatul lovit a sunat la 112, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Luni întregi de recuperare – Victima, transferată de la Sibiu la Cluj-Napoca

După scandal, victima a fost internată în Spitalul Județean, iar apoi a fost transferată într-un centru de recuperare din Cluj-Napoca, unde a rămas până în 30 aprilie.

„Prin raportul de primă expertiză medico-legală nr. 1159/A1agr/28 din 08.10.2019 s-a stabilit că persoana vătămată a suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 65-70 zile de îngrijiri medicale. Leziunea de la nivelul mâinii stângi are caracter de autoapărare, fiind probabil urmarea unei lovituri active, care a fost atenuată și a determinat o leziune la nivelul obrazului stâng. Forma finală a vindecării se va putea aprecia prin reevaluare medico-legală după minimum 6 luni”, se arată în hotărârea judecătorească.

Bărbatul agresat a suferit o plagă complexă la palma stângă, o plagă facială superficială și de cot stâng, leziune ce au necesitat peste 2 luni de vindecare. Magistrații au stabilit că fapta „întrunește elementele de tipicitate ale tentativei la infracțiunea de omor”. Instanța a apreciat că loviturile aplicate de agresor l-ar fi putut omorî pe bărbat și că urmările mai puțin grave s-au produs datorită victimei care a reușit să se apere.

Agresorul este recidivist

Se pare că bărbatul care și-a atacat vecinul cu o macetă este recidivst. Acesta nu era la primul conflict de acest gen, fiind cercetat în mai multe cauze. Omul are 23 de ani, este căsătorit, are doi copii minori și nu are un loc de muncă.

„Din fișa de cazier atașată la dosarul cauzei rezultă că inculpatul nu este la prima confruntare cu legea penală, acesta începând activitatea infracțională din timpul minorității pentru o altă tentativă la infracțiunea de omor, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și o infracțiune de furt calificat, pentru care au fost aplicate măsuri educative neprivative de libertate”, se arată în hotărârea publicată pe www.rolii.ro.

Inculpatul va sta 4 ani și 6 luni după gratii

În luarea hotărârii au fost luate în calcul nu doar gravitatea faptei, ci și agresivitatea de care a dat dovadă individul. Acesta a avut „un comportament deosebit de agresiv legat de un incident nesemnificativ dintre copii, ce a culminat cu înarmarea cu o sabie și agresarea bărbatului în scop de răzbunare”. Relevantă a fost și atitudinea bărbatului, care pe parcursul procesului penal a dat dovadă de indiferență, judecata fiind amânată de 5 ori pentru că nu s-a prezentat la termenele stabilite.

Pentru fapta sa, bărbatul va sta în închisoarea 4 ani și 6 luni. Sentința este definitivă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns