csu sibiu meci tg jiu 53
Foto Arhivă

BC CSU Sibiu a obținut cea de-a 4-a victorie stagională în Liga Națională. Galben-albaștrii au depășit CSM VKSC Miercurea Ciuc, scor 96-80, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a din sezonul regulat.

Galben-albaștrii au controlat jocul în totalitate. Ei s-au desprins după ce harghitenii au marcat primele puncte ale partidei și s-au consemnat trei succesiuni la conducere. CSU a terminat primul sfert în avantaj de peste 20 puncte, scor 33-11. Avantajul a continuat să crească pe tabela de marcaj. Sibienii au găsit calea spre coș având procentaje foarte bune la aruncările din acțiune. La jumătatea jocului scorul a fost de 56-29.

În debutul reprizei secunde ecartul a urcat la un maxim de 34 lungimi, scor 72-38, după libera lui James Padgett, în minutul 25. Ecartul a început să scadă din acest punct, însă fără a pune sub amenințare superioritatea amfitrionilor. La intrarea în secvența decisivă scorul a fost de 74-49. Ultimul act a consemnat 31 puncte în contul formației oaspete, în condițiile în care antrenorul Miguel Angel Hoyo a oferit minute de joc mai multor componenți ai echipei. De altfel, acesta a fost primul meci în care doar un jucător de la CSU Sibiu a bifat peste 30 minute de joc.

La finalul jocului, Sibiul a avut 51% la aruncările din acțiune și 84% la linia de pedeapsă. Singurul capitol statistic la care Miercurea Ciuc a stat mai bine este raportul posesiilor pierdute (17-16). În rest, CSU a stat mult mai bine decât formația vizitatoare.

Justas Tamulis a totalizat 26 puncte, având cinci reușite de pe semicerc. Lucas Tohătan a adăugat 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții, James Padgett a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, alți doi jucători atingând borna zece pentru CSU. Opt jucători au avut cel puțin 18 minute de joc în această seară.

De cealaltă parte, Mihajlo Bogdanovic a avut 28 puncte, 8 recuperări, Chadrack Lufile a adăugat 18 puncte, 3 pase decisive, iar Lazar Djurovic a încheiat cu 12 puncte pentru harghiteni.

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu are 4-8 la general și se situează pe locul 11 în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22 după ce a disputat ultimul meci în actualul an calendaristic în această competiție. În schimb, CSM VSKC Miercurea Ciuc a ajuns la 1-11.

În perioada 27-30 decembrie, CSU va juca în sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2021/22. Adversar va fi câștigătoarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu