directorul general adjunct al apia a fost reţinut de dna pentru luare de mită

Directorul general adjunct al APIA, Bogdan Dumitrașcu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzația de luare de mită.

Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Bogdan Dumitrașcu, director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Conform procurorilor, în 10 decembrie 2021, acesta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma de 2.000 de euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere al domiciliului.

Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe respectiv înainte și după angajare.

Marți, acesta ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu