agfzad02ode2yjg5otnjywe3mtm0nzazmzkwmti5ngq4ytg3za.thumb

Ministrul Sănătății,Alexandru Rafila, a avut joi o întâlnire cu reprezentanții Pfizer în vederea asigurării cât mai rapide în România a noului antiviral Paxlovid, aprobat în SUA pentru tratarea Covid.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului.

Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu