pcr test covid coronavirus

Un român din Marea Britanie, în vârstă de 47 de ani, s-a întors acasă cu avionul pentru a petrece sărbătorile alături de familie, dar pe testul PCR scria clar că este „pozitiv“.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bărbatul de 47 de ani munceşte în Marea Britanie şi a venit acasă, în judeţul Suceava, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, portivit Adevărul.ro.

El ar fi încercat să scape de triajul epidemiologic, însă nu a reuşit. Când i-au verificat documentele, asistentele medicale au observat că individul era vaccinat din luna mai, dar pe lângă certificatul de vaccinare mai avea un test PCR făcut înainte să se întoarcă în ţară, pe care scria cu roşu că-i infectat cu SARS-CoV-2.

Bărbatul a arătat rezultatul testului, cel mai probabil, sperând ca angajaţii DSP să nu observe că este „pozitiv”.

„Pe data de 23 decembrie 2021, un cetăţean român în vârstă de 47 ani originar din judeţul Suceava, care a călătorit cu avionul pe ruta Londra – Suceava, a fost depistat infectat cu Sars-Cov-2 de către personalul DSP Suceava, care efectua triajul epidemiologic al călătorilor.

Cetăţeanul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reuşit acest lucru, iar la solicitare a prezentat dovada de vaccinare dar şi testul PCR pozitiv efectuat înainte de îmbarcare.

Specialiştii DSP Suceava au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă Suceava pentru a recolta de urgenţă proba pentru test PCR şi de asemenea trimiterea pentru secvenţiere genomică”, a declarat Olivia Ioana Vlad, director DSP Suceava.

Concomitent s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 călători. ”În cel mai scurt timp aceştia vor fi contactaţi telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcţia de Sănătate Publică o declanşează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a mai spus şefa DSP Suceava.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns