jaf armat

O casă de schimb valutar din zona Ștrand s-a transformat în ultima zi a anului 2021 în scena unui jaf armat, aproape ca în filme. Un bărbat care avea asupra lui un pistol a intrat în casa de schimb de unde a furat peste 2.000 de euro. A fost însă prins de câțiva sibieni aflați într-o încăpere alăturată. Bărbatul a fost apoi preluat de polițiști și într-un final reținut.

CITEȘTE ȘI: Hoțul a intrat în casa de schimb valutar printr-o frizerie

”La data de 31 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Ațel, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Ulterior, la data de 1 ianuarie 2022, bărbatul a fost arestat preventiv.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 31 decembrie, în jurul orei 11,15, profitând de un moment de neatenție al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb și ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro. În condițiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăți, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit și l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu.
În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forțele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniție.
Suma de 2.150 de euro a fost recuperată integral.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, care au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de persoana în cauză fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. La data de 1 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, față de reprezentanții casei de schimb valutar s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea condițiilor de siguranță.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, spune elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.