carabinieri 112
Foto: Facebook/Info Trafic Slatina

O familie de români care locuiește în Italia, a venit în România pentru vacanța de Crăciun, iar când s-au întors, au constatat cu stupoare că locuinţa era ocupată abuziv de alte persoane, arată adevarul.ro, care citează Rotalianul, revista românilor din Italia.

 

Potrivit sursei citate, românii stabiliţi în Camastra (Agrigento) au găsit la întoarcerea din România, unde şi-au petrecut Crăciunul, locuinţa socială ocupată abuziv. Au încercat o înţelegere amiabilă cu noii locatari, însă nu au reuşit, aşa că au depus o plângere împotriva noilor ocupanţi ai locuinţei.

Demersurile sunt însă de durată, nici carabinierii neputându-i ajuta pe păgubiţi într-un timp scurt, aşa că românii, care au un copil de 4 ani, sunt cazaţi deocamdată la prieteni. Cuplul renovase locuinţa de curând, iar bunurile românilor, inclusiv documente, au rămas acum în posesia noilor ocupanţi.

Sursa citată mai arată că în Italia, este un fenomen al „hoţilor de case“, mai multe astfel de cazuri fiind mediatizate în diverse emisiuni TV. Recuperarea locuinţelor nu se face imediat, astfel că autorităţile italiene s-au gândit să intervină cu un sprijin economic pentru proprietarii care au astfel de suferit, până la recâştigarea posesiei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu