Sibiu 2

Valoarea exporturilor realizate de judeţele din Regiunea Centru în primele opt luni ale anului 2021 a fost mai mare cu 18% faţă de perioada similară a anului anterior, iar cea a importurilor cu 23,5%, potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2021 s-au realizat exporturi în valoare de peste 7,3 miliarde de euro, mai mult cu peste 1,1 miliarde de euro comparativ cu primele opt luni din 2020, adică cu 18%.

În cadrul judeţelor componente ale Regiunii Centru, judeţul Braşov a avut o pondere de 32,8% în totalul exporturilor realizate în perioada ianuarie – august 2021, la polul opus situându-se Covasna, cu o pondere de doar 2,4%.

Importurile realizate în perioada ianuarie – august 2021 au fost în valoare de peste 7,7 miliarde de euro, mai mult faţă de perioada similară a anului precedent cu peste 1,4 miliarde de euro, respectiv cu 23,5%.

Şi aici, ponderea cea mai importantă a avut-o judeţul Braşov, respectiv 29,6%, iar cea mai mică judeţul Covasna, cu 2,4%.

În primele opt luni ale anului trecut, în Regiunea Centru balanţa comercială a înregistrat un deficit în valoare de peste 430 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu şi Braşov şi negative în Mureş, Harghita, Alba şi Covasna.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.