mihai viteazu 18

Calea Dumbrăvii va fi prima arteră smart a Sibiului. După finalizarea lucrărilor de pe această stradă, Primăria va începe modernizarea unei noi artere importante a orașului- Bulevardul Mihai Viteazu. Se dorește transformarea completă și a acestei zone, mai ales că pe aici se face legătura cu zonele învecinate Sibiului. La fel cum a procedat și în cazul Căii Dumbrăvii, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu a trimis municipalității câteva propuneri pentru viitorul cordon de mobilitate de pe Mihai Viteazu.

Propunerile au fost făcute împreună cu Asociația Develop și au fost înaintate Primăriei Sibiu. Reprezentanții municipalității au semnat în luna noiembrie contractul cu proiectantul care va întocmi documentația necesară și planurile pentru ”Coridorul de mobilitate Mihai Viteazu- Nicolae Iorga- Rahovei- Calea Cisnădiei„

[fvplayer id=”521″]

În anunțul pentru procedura de achiziție a proiectantului Primăria Sibiu spunea că „Se dorește modernizarea și reabilitarea străzilor prin realizarea de benzi de circulație dedicate pentru transportul în comun, de trotuare, de accese, amenajarea zonelor verzi, zonelor de odihnă, zonelor de joacă, parcărilor, realizarea iluminatului public cu lămpi cu leduri și sistem de telegestiune, canalizație metropolitană, lucrări de îmbunătățire și eficientizare a utilităților, apă, canal, gaz, inclusiv proiectele de relocare și protejare a rețelelor de utilități în funcție de cerințele impuse în avize”

Propunerile celor două asociații vizează în principal pistele pentru biciclete și mobilitatea pietonilor. ”Noi am venit cu o propunere, având în vedere că aici sunt sensuri giratorii importante pentru oraș: pistele pentru biciclete să se continue și în sensuri. Acum în alte locuri din oraș ajungi cu bicicleta în sensul giratoriu și pista se termină, nu știi pe unde să o iei. Aici, după modelul unui sens giratoriu din Amsterdam egal ca dimensiuni cu cel de pe Mihai Viteazu, am propus continuarea pistelor pentru biciclete”, spune Tudor St. Popa, președintele AIOS.

sibiu amsterdam2

A doua propunere vizează pietonii care trec pe Mihai Viteazu. ”Pentru că vor face piste pentru biciclete, bandă pentru transportul în comun, cel mai probabil se va tăia din  lățimea trotuarelor. Noi propunem niște discuții, niște analize, pentru ca dimensiunea trotuarelor să rămână aceeași sau măcar să nu fie redusă foarte mult. aici e o zonă care sa- dezvoltat foarte mult atât pe parte rezidențială, cât și pe parte de birouri. Acum nu există terase, locuri de petrecere a timpului liber. De aceea propunem ca proiectul să țină cont de posibilitatea transformării acestuia într-o zonă de promenadă atractivă atât pentru comunitate cât și pentru comercianți, acesta putând deveni în viitorul apropiat al doilea centru dedicat petrecerii timpului liber, după Centrul Istoric al orașului. Modernizările aflate acum în proiectare ar putea avea un impact semnificativ (pe termen scurt, mediu și lung) atât pentru persoanele care locuiesc și lucrează în această zonă cât și pentru ceilalți cetățeni ai orașului dar și pentru turiști, cu o strategie de transformare a Bulevardului Mihai Viteazu într-unul de promenadă, dedicat petrecerii timpului liber”, spune Tudor St. Popa.

[fvplayer id=”525″]

Propunerile celor două asociații au ajuns la Primăria Sibiu și urmează a fi analizate.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu