bitcoin scade

Bitcoinul şi alte criptomonede au scăzut abrupt joi, 6 ianuarie, după ce o minută agresivă a Rezervei Federale (Fed – banca centrală a Statelor Unite), realizată în urma întâlnirii Fed din decembrie, a afectat activele globale de risc, relatează CNBC.

La ora 11:55, cea mai valoroasă monedă digitală din lume se tranzacţiona la 42.788 de dolari, în scădere cu 8,7% în ultimele 24 de ore, conform datelor CoinDesk. La un moment dat în ultimele 24 de ore, bitcoin ajunsese la 42.503 dolari, cel mai slab nivel de mai bine de o lună.

Ethereum suferea un declin de 12,7% la ora publicării ştirii, în timp de solana scădea cu 12,4%. XRP şi cardano erau pe minus cu 10,1%, iar polkadot se deprecia cu 13%.

Sell-off-ul din industria crypto vine după ce acţiunile americane au scăzut considerabil la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, ca urmare a publicării unei minute Fed prin care banca centrală americană a dat de înţeles că ar putea reduce politica de susţinere monetară, incluzând aici diminuarea cantităţii de obligaţiuni pe care o deţine.

Fed a sugerat că ar putea majora ratele dobânzilor mai devreme decât se aşteptau analiştii.

Activele concentrate pe creştere, precum acţiunile tech, tind să fie afectate când ratele dobânzilor cresc, în vreme ce viitoarele veniturile devin mai puţin atractive pentru investitori. Sentimentul a fost găsit şi în rândul industriei dedicate criptomonedelor, care prezintă un nivel mai ridicat de risc.

„Per total, cred că pieţele globale au arătat vulnerabilitate în urma ultimelor mişcări realizate de Fed (…) Am văzut că pieţele americane au scăzut ieri şi, drept rezultat, toate celelalte clase de active de risc au arătat rezultate slabe, inclusiv industria crypto”, spune Vijay Ay

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu