d67a1c4d 81a2 4efe a473 a6a0abde814a

Camerele de monitorizare a traficului, vor fi montate în acest început de an de către autorități, pe cele mai aglomerate drumuri din țară. Pe listă se află și sectorul din DN7 dintre Sibiu și Vâlcea, pe Valea Oltului, iar în total vor fi 600 de astfel de camere. Peste 400 din ele sunt moderne și pot să depisteze inclusiv dacă ITP-ul unui autoturism este expirat.

[fvplayer id=”532″]

Anul acesta, Ministerul de Interne va monta și 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară: DN7, DN1 și Autostrada Soarelui.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

Lucian Bode: “Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu