cfr trenuri anulate

Mai multe trenuri din mai multe zone ale României au avut întărzieri din cauza copacilor care au căzut peste liniile de cale ferată și astfel au intrerupt temporar alimentarea cu energie electrică. Cele mai afectate segmente feroviare fiind Leșu Ilvei – Ilva Mică și Poarta – Slatina Timiș, conform unui comunicat CFR, citat de Mediafax.ro.

 

În zonele unde este necesar, CFR Călători pune la dispoziția CFR SA locomotive Diesel pentru deblocarea circulației.

CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță, arată comunicatul.

Într-o informare separaată, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă pe rețeaua feroviară din partea de sud-vest, nord și centrul țării, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

În acest moment se intervine cu drezine pantograf și cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iași, pe intervalul de stații Vatra Dornei – Năsăud, unde sunt în desfășurare lucrări de repunere sub tensiune a liniei de contact.

Pentru a asigura continuitate în circulație trenurilor, care sunt trasate să tranziteze zona respectivă, se asigură tranbordare cu mijloace auto, în intervalul orar necesar intervențiilor pentru repunerea sub tensiune a linie de contact.

Transbordarea auto se asigură pentru călătorii aflați în trenurile IR 1833, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord și IR 1832 care circulă în relația Cluj – Galați.

CFR SA spune că măsura este necesară pentru a evita staționarea temporară a trenurilor, în perioada desfășurării intervențiilor, precum și pentru a reduce întârzierile în circulația feroviară, în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu