iasi studenti
Sursa Foto - Ziarul de Iași

Au apărut noi informații în dosarul „Crima de la Iași”. Unchiul principalului suspect de crimă ar fi omorât un om cu un ciocan, potrivit BZI.

Citând presa din Maroc și Marea Britanie, cotidianul scrie că, în 2007, Abdou El Moussaoui, unul dintre unchii studentului canadian de origine marocană, și-ar fi înjunghiat de 12 ore un partener de afaceri, după care l-a lovit în cap cu un ciocan. Crima ar fi avut loc în Maroc. Victima se numea Andrew Sheehan, avea 47 de ani și era un om de afaceri din Irlanda, notează Ziare.com.

După crimă, cadavrul a fost îngropat într-o carieră abandonată, peste el fiind turnat ciment.

Afaceristul, originar din Dublin, se mutase în Maroc în anii ’80, unde a deschis două fabrici textile în zona Tangiers, care au fost profitabile până în jurul anului 2005. Din cauza crizei financiare, în 2007, acesta a decis să vândă una dintre fabrici, moment în care un afacerist local i-a spus că Abdou El Moussaoui ar fi un potențial cumpărător.

Anchetatorii au declarat pentru presa internațională că, în clipa în care irlandezul ar fi semnat actele de vânzare a fabricii, acesta ar fi fost ucis de afaceristul local, cu complicitatea lui Abdou El Moussaoui.

Informația a fost confirmată de rudele victimei, studentul marocan Youssef Jniyah. Potrivit acestora, Abdou El Moussaoui ar fi fugit inițial în Canada și apoi într-o țară din America de Sud, unde și-ar fi schimbat identitatea.

Rudele suspectului spun că acesta provine dintr-o familie onorabilă

”Rudele clientului meu susțin că fac parte dintr-o familie numeroasă. Numele pe care l-ați precizat (Abdou El Moussaoui – n.r.) este unul foarte comun, des întâlnit. La data la care ar fi fost comise acele fapte în Maroc, clientul meu, Ahmed Sami El Bourkadi, avea aproximativ 6 ani, fiind foarte mic. Acesta face parte din familia El Bourkadi, care nu a avut niciodată probleme cu legea și care este o familie onorabilă”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

Potrivit acesteia, familia clientului său este una onorabilă, printre rudele sale fiind medici și chiar judecători. Mai mult, Raluca Andrei a spus că nu vrea să ofere detalii din anchetă, dar și că rudele lui Ahmed Sami El Bourkadi își doresc doar aflarea adevărului, fiind alături în spirit de rudele celor două victime, Youssef Jniyah și Ioana Vanesa Burlacu, mai notează BZI.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.