AA16C5A3 AB30 4A7C 9842 8F523C4355CD

Audierea în instanță a lui Novak Djokovic este încă în desfășurare, dar acesta a fost eliberat tempora din detenție. Urmează a fi luată hotărâre privind soarta vizei sale și șansa de a-și apăra titlul de la Australian Open.

Decizia a fost luată după ore de audieri în instanță, în care avocații lui Djokovic și-au prezentat cazul în fața judecătorului, dar și a guvernului. A existat o diferență considerabilă de timp în prezentare argumentelor, deoarece guvernul a avut nevoie de doar 30 de minute, în timp ce avocații au continuat timp de peste 3 ore, informeaza Mediafax.

Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Djokovic să fie eliberat din detenția pentru imigranți în termen de 30 de minute. El a declarat că decizia de anulare a vizei va fi anulată, iar guvernul va trebui să îi plătească cheltuielile de judecată. Procesul nu s-a încheiat încă

Consilierul guvernamental Christopher Tran a declarat că ministrul imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o putere personală de anulare a vizei.

Aceasta înseamnă că, odată ce decizia este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou, așa cum a fost semnalat mai devreme în cursul zilei.

Kelly notează că, dacă ministrul ia decizia de a o retrage, atunci Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani, iar decizia ar putea fi atacată.

„Din acest punct de punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut”, a spus el, citat de The Guardian.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Australia COMUNISTA!!!
    Ca in filmele cu lagarele sovietice, gulagurile bolsevice descrise de Alexandr Soljenitin. Toata aceasta plandemie este mai mult politica decat sanitara. Este folosita pentru a elimina orice opozitie.

    Cinste celor care au curajul sa lupte impotriva tiraniei. Cinste lui Djokovic pentru lupta pe care o duce impotriva fiarei rosii.