aa16c5a3 ab30 4a7c 9842 8f523c4355cd

Audierea în instanță a lui Novak Djokovic este încă în desfășurare, dar acesta a fost eliberat tempora din detenție. Urmează a fi luată hotărâre privind soarta vizei sale și șansa de a-și apăra titlul de la Australian Open.

Decizia a fost luată după ore de audieri în instanță, în care avocații lui Djokovic și-au prezentat cazul în fața judecătorului, dar și a guvernului. A existat o diferență considerabilă de timp în prezentare argumentelor, deoarece guvernul a avut nevoie de doar 30 de minute, în timp ce avocații au continuat timp de peste 3 ore, informeaza Mediafax.

Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Djokovic să fie eliberat din detenția pentru imigranți în termen de 30 de minute. El a declarat că decizia de anulare a vizei va fi anulată, iar guvernul va trebui să îi plătească cheltuielile de judecată. Procesul nu s-a încheiat încă

Consilierul guvernamental Christopher Tran a declarat că ministrul imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o putere personală de anulare a vizei.

Aceasta înseamnă că, odată ce decizia este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou, așa cum a fost semnalat mai devreme în cursul zilei.

Kelly notează că, dacă ministrul ia decizia de a o retrage, atunci Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani, iar decizia ar putea fi atacată.

“Din acest punct de punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut”, a spus el, citat de The Guardian.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. Australia COMUNISTA!!!
    Ca in filmele cu lagarele sovietice, gulagurile bolsevice descrise de Alexandr Soljenitin. Toata aceasta plandemie este mai mult politica decat sanitara. Este folosita pentru a elimina orice opozitie.

    Cinste celor care au curajul sa lupte impotriva tiraniei. Cinste lui Djokovic pentru lupta pe care o duce impotriva fiarei rosii.