ponta

Doi lideri PSD se opun ca Victor Ponta să fie reprimit în PSD. Este vorba despre Lia Olguța Vasilescu și Mihai Tudose care nu sunt încântați deloc de această idee.

”Nu pot reda ce a fost la gura lor. Tudose și Olguța pur și simplu intră în transă când aud de Ponta. Nici Firea nu-l vrea în PSD. De partea cealaltă, Ponta e susținut de Ciolacu, Grindeanu și Dîncu. Oricum, mai devreme sau mai târziu ProRomânia se va topi în PSD”, susțin surse din conducerea partidului.

În urmă cu un an, Mihai Tudose îl desființa pe Ponta. ”E un tip bolnav de putere. A promis că şi-a revenit, dar l-a ţinut patru-cinci luni. I-au plecat oamenii: Constantin, Câmpeanu, Mocioalcă. Dl. Ponta are o chestie. Eu îmi asum ce spun. Din toată clasa politică, el e cel mai sigur ofiţer la un serviciu. Dar nu pot proba”, spunea Mihai Tudose la Adevărul Live, potrivit Ziare.com.

Victor Ponta răspundea ironic: „Cu siguranţă nu m-am întâlnit cu Tudose la casierie, că ofiţerii şi subofiţerii au casierii diferite. În general, toţi colaboratorii şi-au dorit să fie ofiţeri. În cazul lui, frustrarea asta îl macină”.

Și Lia Olguța Vasilescu s-a răfuit în trecut cu fostul premier PSD. ”Ponta spune că nu se aliază cu noi la Craiova. Păi cine l-a invitat la vreo alianță? Ca să tropăie pe lângă elefant, purecele trebuie să fie chemat… Cum aș putea să mă aliez cu unul din gașcă paraditorilor care făceau dosare nevinovatilor, pentru că nu le convenea că au crescut prea mult în sondaje și puneau prea multe întrebări securiștilor care conduceau partidul?”, a scris Olguța Vasilescu pe facebook în urmă cu doi ani. La finalul postării, Vasilescu a pus haștagul #marslacotetpotaie.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au fost miercuri la sediul PSD pentru a discuta cu Marcel Ciolacu. Oficial, liderul PSD le-a cerut opinia politică în contextul pandemiei. Neoficial, cei trei au discutat despre o fuziune între PSD-ProRomânia și ALDE, susțin surse politice pentru ziare.com. Întâlnirea vine în contextul în care PNL negociază intens cu PMP și cu ALDE o fuziune pe partea dreapta. Cele două mici partide, chiar dacă au ratat pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020, numără câteva mii de aleși locali (primari, consilieri locali, consilieri județeni) și sute de sedii în toată țara.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.