trafic zapada
Sursa Foto - Bucurestifm.ro

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, declară: „Suntem pregătiți pentru sezonul rece.”

CNAIR este pregătită pentru sezonul de iarnă, afirmă directorul general al companiei, Cristian Pistol: „Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă”.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înțeles valoarea prevenției și pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieții cetățenilor, pe lângă lângă activitatea de întreținere și menținere a fiabilității rețelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viața cetățenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situațiile riscante și să alocăm resursele necesare”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, după ședinta comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat toate măsurile necesare pentru menținerea circulației în condiții de siguranță pe rețeaua națională de drumuri și autostrăzi.

El transmite că în cazul în care CNAIR va decide închiderea unor sectoare de drumuri, decizie va ține cont de siguranța cetățenilor.

„Experiența anilor trecuți ne arată că, deși au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol viețile participanților la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulația până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervențiile, în anumite condiții, nu-și mai ating scopul”, adaugă Pistol.

El amintește de fenomenul „freezing rain”.

„Un alt fenomen, care ne obligă să închidem anumite porțiuni ale rețelei rutiere, este freezing rain, ploaie înghețată, situație în care materialele antiderapante nu mai sunt eficiente. Ca atare, închidem respectivul sector de drum, până când fenomenul se oprește și putem relua intervențiile, astfel încât circulația să fie deschisă în condiții de siguranță. Vreau să transmit șoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acționând pe porțiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula și ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire.”, a explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.