Rate pe Cibin 13

În fiecare an, la început de ianuarie, pe râul Cibin se adună sute de rațe. Sunt din specia ”rața mare” și vin în oraș pentru că aici găsesc mai ușor hrană în această perioadă și se adăpostesc de prădători. Zilele acestea sibienii pot admira frumoasele exemplare cu capul verde și le pot chiar hrăni.

Rațele au început să se strângă pe Cibin, în zona orașului, acum câțiva ani. Atunci era un fenomen ciudat și rar li s-a dat sibienilor să vadă asta. Acum însă, rațele se adună an de an la început de ianuarie.

Păsările au început deja să vină, deocamdată câteva zeci, dar cu siguranță zilele următoare se vor strânge mult mai multe.

Rate pe Cibin 05 Rate pe Cibin 03 Rate pe Cibin 01 Rate pe Cibin 16

Chiar dacă pare un fenomen rar și ciudat, este unul natural. ”Vin aici pentru că găsesc sursa de hrană mult mai ușor, este apă curgătoare. În plus, primesc hrană și de la trecători, deci le este mult mai ușor să supraviețuiască. Vin de pe lacurile din zonă, care în mod normal îngheață în această perioadă. aici e mai cald și în plus se adăpostesc de prădători. Vin aici de la Sopa, de pe Olt chiar”, explică Tiberiu Tioc, biolog.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.