sibiu focsani 1

BC CSU Sibiu obține al 2-a succes consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin în 2022. „Galben-albaștrii” au trecut de CSM Focșani cu scorul de 87-80, într-o partidă care a contat pentru etapa a 13-a.

Miguel Angel Hoyo i-a trimis pe parchet încă de la primul angajament pe Lucas Tohătan, Justats Tamulis, Mo Pratt, Tanner McGrew și Rareș Uță. Pivotul român al echipei noastre avea să marcheze și primele puncte ale meciului. Startul de meci a rămas echilibrat, după 4 minute scurse de pe tabelă scorul fiind egal la 6. „Galben-albaștrii” au marcat 4 puncte la rând prin Pratt și Uță. Oaspeții rămaneau aproape după un buzzer-beater cu panoul al lui Reljic de la 3 puncte. Spre finalul sfertului, Lucas Tohătan a dus echipa noastră pentru prima dată la mai mult de două posesii pe tabelă, scor 19-12. Finalul de sfert le-au aparținut oapseților, care reușeau să reducă diferența, astfel că după 10 minute de joc doar 2 puncte despărțeau cele două combatante, 21-19 pentru BC CSU Sibiu. Actul secund a ănceput favorabil echipei noastre, care marca primele două coșuri. Chatman, de la distanță replica pentru echipa din Focșani, dar Mirel Dragoste marca și el cu un procedeu asemănător. Cele două formații au continuat să înscrie de la distanță și scorul ajungea la 33-29. Sibienii au găsit cu dificultatea drumul spre coș și după reușita lui Baker, vrâncenii erau din nou la o posesie în urmă. Două coșuri la rând ale lui Padgett înaintea ultimului minut au mai șters din perioada apatică. A urmat time-out pentru oapseți, care au răspuns excelent, cu 5 puncte de la Chatman și Morant. Aveau să fie ultimele puncte ale reprizei, care se încheia cu scorul de 40-38 pentru BC CSU Sibiu.

Primul coș la reluarea jocului pentru echipa noastră a venit de la McGrew, după aproape 90 de secunde. Băieții noștri și-au găsit cadența pe ambele faze și au reușit să ducă scorul la 50-41, moment în care Mihai Petruț a simțit nevoie să întrerupă jocul cu un time-out. Jocul s-a transformat într-un concurs de 3 puncte, oaspeții reușind două coșuri de la distanță iar Tamulis unul pentru Sibiu. Baker a transformat două libere și scorul s-a strâns din nou, 53-49. Oaspeții au găsit cu lejeritate în continuare coșul de la distanță, dar nu au avut șansa să treacă în față. Tanner McGrew a impulsionat jocul echipei noastre pe ambele faze și după o intercepție a marcat ușor pe contraatac pentru scorul de 69-60. Avea să fie ultima reușită a sfertului trei. Un four-point-play al aceluiași McGrew, o ducea pentru prima dată pe BC CSU Sibiu la o diferență formață din două cifre, 74-62. Pavle Reljic a replicat cu un three-point-play. Tabela a încghețat apoi pentru mai bine de două minute. Petrișor și același Reljic au redus ecartul la doar 5 și venea momentul ca Miguel Angel Hoyo să solicite timp de odihnă cu 5 minute și jumătate rămase de joc. Echilibrul s-a păstrat, cu BC CSU Sibiu la o conducere. Reljic împărțea liberele iar scorul devenea 79-75. Rareș Uță mai punea două puncte ușoare în dreptul „galben-albaștrilor”. Baker mai înscrie o triplă după un time-out. Justas Tamulis venea cu un răspuns pe măsură. Spiritele s-au încins în tabăra oaspeților, după un anti-sportiv iar Reljic încasa și un tehnic. Justas Tamulis mai adăuga 3 puncte iar după încă un atac ratat al oaspeților, soarta meciului era decisă, 87-80 pentru BC CSU Sibiu.

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al lui BC CSU Sibiu cu 20 de puncte, lângă care a mai adăugat 3 recuperări și 5 pase decisive. Tanner McGrew a fost cel mai eficient jucător de parchet, după 17 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive. Rareș Uță a reușit 14 puncte și 5 recuperări iar Lucas Tohătan 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Au mai marcat: Dragoste – 8 puncte, Padgett – 7, Pratt – 5 și Blake – 5.

Tanner McGrew a reușit cea mai bună performanță a sezonului în acest joc, pe care l-a încheiat cu un indice al eficienței de 29 de unități. Extrema de forță a încheiat cu 17 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții și 2 turnovers. McGrew a marcat 2/4 de la 2 puncte, 4/6 de la 3 puncte și 1/1 de la linia de libere. Iată ce a declarat jucătorul nostru la finalul partidei:

„Un meci dificil, dar a fost bine. Personal am avut o primă repriză grea, nu am jucat prea bine. Am revenit în repriza secundă și am jucat ca o echipă. A fost o victorie mare, aveam nevoie de ea. Au fost mult mai fizici decât m-am așteptat. Ne-am ajustat, am reușit să dăm drumul la minge pe tranziție și să-I forțam să facă ce ne-am dorit. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să rămânem pe acest drum victorios. ”

Tot la final de meci, Miguel Angel Hoyo, antrenorul formației noastre, a subliniat constanța elevilor săi, care s-au aflat în permanență la conducere contra celor de la Focșani:

„A fost un meci bun, nu extraordinar. Echipa a fost solidă, a jucat constant pe tot parcursul, nu excelent, dar nu au fost suișuri și coborâșuri iar acesta este un lucru la care muncim la antrenamente. Cred că constanța a fost cheia în a obține acest succes. ”

Următorul meci pentru BC CSU Sibiu este programat duminică, 16 ianuarie, pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. Partida din ultima etapă a turul de campionat va putea fi urmărită pe canalale DigiSport și LookSport dar și pe FRB TV (YouTube).

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.