virgil popescu
Sursa Foto - Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: “Furnizorii care nu au emis facturile de energie în acord cu plafonarea şi compensarea sunt obligaţi să o facă”.

El a amintit că a avut loc o discuţie la Guvern, la care au participat premierul şi mai mulţi miniştri, cu privire la facturile la energie electrică, la gaze naturale şi la măsurile ce pot fi luate în perioada următoare.

VEZI VIDEO AICI

“Am prezentat o scurtă evaluare preliminară a Legii plafonării şi compensării. Vă pot spune că pentru lunile noiembrie şi decembrie, la nivel de energie electrică, consumatori casnici, vorbim de aproximativ 80% din beneficiari din total gospodării au beneficiat de compensare şi plafonare şi în jur de 60% la gaze naturale. (…) Gândim în continuare o schemă de compensare pentru consumatorii casnici în aşa fel încât după data de 1 aprilie să avem o posibilitate să reducem TVA de la 19% la 5%, în paralel cu o scoatere din preţul energiei electrice a bonusului de cogenerare şi a tarifului de certificat verde, evident, pentru cei care au plafon de consum de 300 de kw la energie electrică, plus o marjă de 10%”, a afirmat Virgil Popescu la finalul şedinţei BPN al PNL.

Ministrul a subliniat că sunt furnizori care au trimis facturi “neplafonate şi necompensate”, dar că începând de luni, “toţi marii furnizori au început să transmită facturile în mod normal”.

“Noi avem datele preliminare după ce ei au trimis facturile şi probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC şi în urma controlului care este încă în desfăşurare. Sunt şi eu foarte curios să vedem exact. Din datele pe care le am până acum, un singur mare furnizor a fost pregătit în aşa fel încât până-n data de 15 decembrie a emis facturile aşa cum trebuie şi aşa cum scrie în lege. (…) Vom face şi o modificare pe această lege, în aşa fel încât, furnizorii care nu au nu emis facturile să fie obligaţi să le refacă şi să fie obligaţi să nu perceapă penalităţi pentru oamenii care nu le-au plătit în termen. Pentru că vina de a nu face facturile aşa cum am spus este clar, exclusivă, a furnizorilor. Aştept raportul ANPC să fie prezentat public şi vom vedea”, a mai declarat Popescu.

Guvernul ia în calcul şi o soluţie în privinţa gazelor naturale.

“Din estimările mele, consumul oricum din aprilie încolo scade, dar credem că va scădea şi preţul la gaze naturale”, a completat Virgil Popescu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu