Carantina Cisnadie 2
foto: arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore au fost aplicate șapte amenzi în valoare de 8.500 de lei. Cele mai mari au fost date unor persoane care nu au stat în carantină.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

„75 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 958 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 30 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 162 mijloace de transport, din care 5 mijloace de transport în comun”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, din care:

  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Copșa Mică, respectiv un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Bazna.
  • 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 974 persoane aflate în carantină și un număr de 645 persoane în izolare.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.