Biserica Catolică din Roma a condamnat marți ca fiind „ofensivă și inacceptabilă” o procesiune funerară în fața unei biserici din capitala Italiei, în care sicriul a fost acoperit cu un steag nazist.

Fotografiile și videoclipurile cu scena din afara bisericii Sf. Lucia după slujba de înmormântare de luni au fost publicate de portalul italian de știri online Open. Imaginile arată câteva zeci de oameni adunați în fața bisericii, care folosesc salutul fascist cu brațul drept întins când este scos un sicriul acoperit cu svastica nazistă, scrie Euronews, citat de Digi24.

Într-un comunicat de presă, Vicariatul Romei a condamnat ferm scena și a subliniat că nici preotul paroh, nici preotul care a oficiat înmormântarea nu știau ce avea să se întâmple afară după încheierea Liturghiei de înmormântare.

Vicariatul Romei a numit steagul nazist cu svastica „un simbol îngrozitor, ireconciliabil cu creștinismul”.

„Această exploatare ideologică și violentă, în special în urma unui act de cult în apropierea unui loc sacru, rămâne gravă, ofensatoare și inacceptabilă pentru comunitatea bisericească din Roma și pentru toți oamenii de bunăvoință din orașul nostru”, se arată în comunicat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu