adeverinta vaccinare falsa
Sursa Foto - Europafm.ro

Zeci de certificate false de vaccinare ar fi fost eliberate de cabinetele unor medici de familie din județele Neamț și Iași, pentru sume cuprinse între 100 și 250 euro.

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție fac, miercuri, 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, bănuite de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Se pun în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Suse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre câteva zeci de beneficiari, toți din județul Neamț, care își cumpărau certificate cu sume cuprinse între 100 și 250 de euro.

Sunt vizate cabinete ale unor medici de familie din Neamț și un cabinet din Iași, precum și două centre de vaccinare. Mai exact, conform surselor citate, printre cabinetele unor medici de familie vizate de percheziții sunt cele din comunele Tașca și Țibucani, județul Neamț, și comuna Ciohoreni din Iași, precum și de centre de vaccinare drive through din Piatra Neamț care acum nu mai funcționează.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare. Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț”, transmite DGA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. DE CE NU SCRIETI DE BUCURESTI, CLUJ,TIMISOARA …..?SAU NUMAI LA TARA IN BOTOSANI …..SE FAC FALSURI ?