Un șofer român de TIR, a provocat un grav accident în Marea Britanie. În urma accidentului au murit trei oameni. Acesta a fost condamnat la 8 ani și 10 luni de închisoare. Bărbatul se uita pe site-uri de întâlniri în timp ce conducea și a accidentat mortal oamenii.

Ion Onuț, 41 de ani, și-a recunoscut în fața instanței faptele. David Daglish, 57 de ani, Elaine Sullivan, 59 de ani și Paul Mullen, 51 de ani, au murit în accidentul produs de român pe autostrada A1(M), în Durham, Anglia, în iulie anul trecut. Telefonul lui Onuț a indicat că acesta naviga pe site-uri de întâlniri chiar înainte de accident, relatează BBC.

Înregistrările telefonice au confirmat că se uita pe două site-uri de matrimoniale, a cheltuit aproape 50 de lire sterline pentru a interacționa cu utilizatorii și că se uita la profiluri și le edita pe ale lui în timp ce era la volan. În acest timp, Onuț conducea cu cel puțin 70 km/ oră un camion încărcat cu îngrășăminte.

Onuț, care era stabilit în Anglia, nu a observat semnele de avertizare pentru a incetini, din cauza unei aglomerări a traficului.

Martorii l-au văzut conducând haotic, traversând benzile fără să semnalizeze chiar înainte de coliziune.

„Nu dormeai la volan, ceea ce ar fi fost destul de rău. De fapt, erai pe site-uri de întâlniri în căutarea unor partenere sexuale ocazionale”, i-a spus judecătorul James Adkin.

Camionul lui Onuț avea aproape 80 de km/ oră în momentul în care a spulberat două autoturisme în care se aflau cele trei persoane.

În total, în impact au fost implicate două camioane și patru autoturisme, iar alte trei persoane au suferit răni grave.

Camionul „a scăpat de sub control, distrugând totul în cale”, se spune în dosar.

Onuț nu mai are dreptul să conducă în următorii 14 ani.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. Legea se aplica corect in Anglia. La noi pedeapsa ar fi fost cu suspendare, prin urmare ce vedem in traficul de la noi nu ne mai surprinde. Au fost dati o gramada de bani pe camerele din intersectiile din Sibiu. Vad zilnic treceri pe culoarea rosie a semaforului. De ce nu se folosesc?