2 bmw i3 test masini electrice promotor

Veste proastă pentru compania Volkswagen! Vânzările au atins recorduri negative. În schimb, BMW înregistrează livrări record.

Volkswagen Group a înregistrat în 2021 cele mai scăzute cifre de vânzări din ultimii 10 ani, cu 8,9 milioane de livrări, a anunţat miercuri producătorul auto, care a precizat că se aşteaptă ca condiţiile lanţului de aprovizionare să rămână volatile în prima jumătate a acestui an, scrie Reuters.

În schimb producătorul de automobile de lux BMW a înregistrat livrări record de 2,21 milioane de vehicule ale mărcii BMW, un succes atribuit în parte capacităţii sale de a se adapta la problemele lanţului de aprovizionare.

Marca Volkswagen a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 8,1%, la puţin sub 4,9 milioane de unităţi, cea mai mare reducere fiind înregistrată în China, de 14,8%, deşi vânzările de vehicule electrice pe baterii în această ţară s-au cvadruplat.

În circumstanţe neobişnuit de dificile, Volkswagen a obţinut un rezultat satisfăcător în ceea ce priveşte vânzările„, a declarat şeful departamentului de vânzări şi marketing, Klaus Zellmer. „Cu toate acestea, efectele uriaşe ale crizei cipurilor asupra producţiei nu au putut fi compensate pe deplin„.

Daimler, rivalul BMW, a raportat vinerea trecută că vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 5% în 2021, pierzând pentru prima dată în ultimii cinci ani coroana în faţa BMW ca producător auto premium cu cele mai multe vehicule vândute la nivel mondial.

Performanţele constructorilor auto premium au fost cele mai slabe în Europa, mărcile BMW şi Mini înregistrând o creştere de doar 3,9%, iar Mercedes-Benz o scădere de 11,2%.

America de Nord a fost o piaţă puternică pentru toţi cei trei constructori auto. Mercedes-Benz a înregistrat o creştere de 0,4% în Statele Unite, iar BMW de 19,5%. Volkswagen a înregistrat o creştere de 13% în regiune.

La Grupul Volkswagen, de exemplu, vehiculele electrice pe baterii au reprezentat 5,1% din livrări – dublu faţă de anul trecut, dar o mică parte din obiectivul constructorului auto pentru 2030, de 50%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns