gunoaie tarnava

O groază de gunoaie au fost aruncate, zilele acestea, la întâmplare, într-un cartier de la marginea localității Târnava din județul Sibiu. Locuitorii arată cu degetul către primărie deoarece, potrivit acestora, utilajul în care erau încărcate deșeurile îi aparține.

UPDATE

Primarul comunei Târnava le-a răspuns locuitorilor care au acuzat că angajații primăriei au aruncat deșeuri pe câmpul din zona Văii. Acesta spune că periodic se face curățenie și că va monta camere de supraveghere în locurile respective pentru a-i identifica mai ușor pe făptași.

CITEȘTE AICI CE A SPUS PRIMARUL DIN TÂRNAVA

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un locuitor al comunei Târnava a trimis, pe adresa redacției Ora de Sibiu, mai multe imagini în care câteva persoane sunt surprinse când aruncă deșeuri dintr-un tractor pe câmp. În ciuda panoului din apropiere care indică faptul că depozitarea gunoaielor pe domeniul public este interzisă și se pedepsește cu amendă, oamenii au lăsat pe jos deșeuri de toate felurile. [fvplayer id=”549″]

„Filmarea a fost făcută de un cetățean care locuiește pe strada respectivă. Au fost lăsați acolo brazi, cartoane, plasticuri, tot felul de deșeuri”, a spus cititorul Ora de Sibiu.

Tractorul ar fi al primăriei

Locuitorii comunei spun că cei care au aruncat gunoaiele pe strada Văii sunt angajați ai Primăriei Târnava, iar tractorul cu ajutorul căruia au fost transportate aparține primăriei. Aceștia acuză și spun că nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva. Autoritățile ar trebui să dea un exemplu cetățenilor, astfel încât comunitatea să respecte regulile.

„O parte din deșeuri au fost aduse astăzi (n.red.: 12.02.2022), iar o altă parte ieri. Tractorul este al primăriei Târnava, angajații sunt ai primăriei Târnava. Toate astea se întâmplă pe domeniul public și nimeni nu face nimic. Sunt tone de deșeuri pe raza localității, unele duse chiar de către cei din primărie. Ieri au aruncat în altă parte, iar azi au fost și le-au astupat cu pământ, după ce locuitorii s-au sesizat. La fel se va întâmpla mâine cu deșeurile aruncate azi. Vor veni cu buldoexcavatorul și vor pune pământ peste ele. Am avut o mulțime de imagini, din zile diferite, s-au făcut și reclamații, dar nu se opresc”, spune cititorul.

[fvplayer id=”551″]Locuitor: „Dacă primăria ia amendă, va fi plătită din banii noștri”

Exact în zona respectivă, așa cum se vede și în imagini, a fost amplasată o tăbliță pe care scrie clar că persoanele care aruncă deșeuri la voia întâmplării vor fi sancționate. Amenzile nu sunt deloc mici. Chiar și așa, la Târnava, nepăsarea față de mediul înconjurător este mare.

„Cel mai dureros este faptul că în zona asta a fost pus un panou, chiar de primărie, prin care se arată că este interzisă depozitarea gunoaielor. Sancțiunile sunt de la 1.000 la 2.500 de lei. Dacă vine Garda de Mediu și Primăria va fi sancționată, atunci noi, locuitorii comunei, contribuabilii, vom plăti practic amenda. Banii respectivi vor fi din bugetul local, adică din banii noștri. Așa ceva n-ar trebui să se mai întâmple. Poate se vor lua cândva măsuri și oamenii vor înceta să mai arunce gunoiul oriunde. Dacă primăria aruncă, și oamenii vor face la fel. Este păcat de zona aceasta. E o zonă atât de frumoasă, chiar lângă lacurile din comună”, mai spune cititorul care a trimis imaginile.

Ora de Sibiu a încercat să ia legătura telefonic cu primarul comunei Târnava pentru a oferi un punct de vedere referitor la această situație, însă acesta nu a putut fi contactat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu