doorin cioaba cu coroana si colan

Dorin Cioabă, regele internațional al romilor, și-a trecut coroana și colanul de aur în declarația de avere.

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor de pretutindeni, și-a făcut publică averea personală și implict pe cea a ”familiei regale” de la Sibiu. El a completat o declarație de avere cu ocazia candidaturii pe care și-a depus-o în urmă cu un an și jumătate la algereile locale, atunci când a vizat poziția de primar al municipiului Sibiu, potrivit wowbiz.ro.

Dorin Cioabă a trecut în declarația de avere și bunurile lui cele mai de preț: coroana regală, confecționată din aur de 24 de karate, a fost evaluată la 150.000 de lei, iar colanul (lanțul cu medalion), realizat din același metal prețios: 35.000 de lei. Cioabă a mai scris că deține un ceas de aur în valoare de 8.000

de lei și bijuterii de 10.000 de lei. La un scurt calcul, luând în calcul valoarea unui gram de aur calculat la prețul pieței, reiese că impunătoarea coroană a lui Dorin Cioabă cântărește aproximativ 500 de grame.

La capitolul ”venituri”, regele și regina nu stau prea bine. Dorin Cioabă a obținut de-a lungul unui an întreg, ca jurist, suma de 24.000 de lei (2.000 de lei pe lună), în timp ce soția lui, Sighișoara Cioabă, a câștigat 20.000 de lei (1.600 de lei pe lună) ca manager.

”Familia regală” mai deține o casă de 750 mp achiziționată în 1999 și una de 250 mp luată în 2008. De asemenea, cei doi au și două terenuri în Sibiu: unul de 1.263 mp și altul de 727 mp.

Dorin și Sighișoara nu au mașini personale, conturi bancare și nici investiții sau plasamente, în schimb au o datorie la bancă în valoare de 15.500 de euro.

Coroana lui Florin Cioabă a ajuns la fratele Daniel

Dorin Cioabă este rege internațional al romilor din 2013 și a fost instaurat pe ”tron” după moartea tatlui său, Florin Cioabă. El și fratele lui mai mic, Daniel, au avut un mic conflict la vremea respectivă în legătură cu preluarea puterii în comunitatea romă, soluționat echitabil: unul a devenit rege internațional iar celălalt a rămas să ”domnească” peste romii din țară. Dorin Cioabă a primit atunci o coroană nouă, relaizată din 25 de monede din aur de 24 de karate, în timp ce Daniel a primit coroana, sceptrul și lanțul cu însemnele casei regale pe care le-a purtat tatăl său. Ceremoniile au avut loc lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Florin Cioabă.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.