tarnava deseuri

Edilul din comuna Târnava, Norbert Pleiner, răspunde acuzațiilor locuitorilor care spun că angajații primăriei aruncă deșeuri pe câmp la marginea localității cu același nume. Acesta justifică motivul pentru care tractorul încărcat cu gunoaie, care apare în imaginile publicate de Ora de Sibiu, s-a aflat miercuri în zona Văii.

Un cititor Ora de Sibiu semnala, miercuri, că se aruncă deșeuri pe câmp, la marginea localității Târnava. Acesta arăta cu degetul înspre primărie, acuzând că angajații acesteia le-au depozitat în zonă.

CITEȘTE AICI ARTICOLUL ÎN CARE LOCUITORUL DIN TÂRNAVA ACUZĂ PRIMĂRIA 

Primarul comunei Târnava, Norbert Pleiner, spune că nimic din cele sesizate de locuitor nu e adevărat. Acesta a explicat că tractorul respectiv aduna de fapt gunoaiele din zona Văii, menționând că între primărie și firma de salubrizare există o colaborare „foarte bună”.

„Primăria Comunei Târnava face periodic curățenie în aceste locuri unde cetățenii comunei depozitează (aruncă) diferite tipuri de deșeuri, începând de la gunoiul de grajd, peturi, resturi din materiale de construcții, mobilier casnic și multe alte tipuri de deșeuri. Colaborarea noastră cu firma de salubritate este una foarte bună astfel încât societatea a adus un container de 5 mc în zona strada Livezii unde a fost igienizată zona urmând ca acest container să fie ridicat și golit și adus apoi în zona Văii. Angajații primăriei adună cu tractorul din dotare, într-un loc toată mizeria și deșeurile împrăștiate pe o rază de 3 km din zona respectivă și nu aruncau, așteptând să sosească containerul de 5 mc”, spune primarul.

În plus, edilul anunță că va lua măsuri suplimentare pentru a-i prinde pe cei care depozitează ilegal deșeurile. „În perioada următoare Primăria Comunei Târnava va monta camere de supraveghere în aceste zone ca să poată sancționa contravențional persoanele care aruncă aceste deșeuri”, spune acesta.

În dreptul său la replică, primarul Norbert Pleiner a acuzat că nu a fost contactat pe nicio cale de Ora de Sibiu. Redactorul Ora de Sibiu l-a sunat, pe telefonul mobil, la ora 17:14, cu o oră înainte de publicarea articolului în cauză. Primarul nu a răspuns însă la telefon pentru a oferi detalii cu privire la acuzațiile pe care i le aduc locuitorii comunei.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.