3265639 66830048 2560 1440

Nicholas Wood, reprezentantul legal al lui Novak Djokovic, a cerut instanței australiene un ordin judecătoresc care să împiedice expulzarea acestuia. Nicholas Wood a confirmat că clientul său, nu a fost reținut și va fi audiat sâmbătă la ora 8.00 (vineri, ora 23.00 în România).

Wood s-a angajat să depună o cerere scrisă cât mai curând posibil, sugerând că va putea face acest lucru până în seara zilei de vineri, la ora 22:15 (ora 13.45). Mult mai repede decât sâmbătă, la ora 16:00, cât a oferit judecătorul.

Așadar, sugestiile din presa australiană, potrivit cărora avocații lui Djokovic se așteptau la anularea vizei par să se confirme.

Nicholas Wood a propus că va prezenta pledoariile până sâmbătă la prânz, urmând ca cele ale ministrului să urmeze până sâmbătă la ora 22:00, pregătite pentru o audiere duminică.

În fața instanței Wood a mai afirmat: „Domnul Djokovic ar putea fi programat să joace luni seară sau marți seară… În aceste circumstanțe, suntem foarte preocupați de timp.”

Wood reproșează guvernului că a dat decizia „la scurt timp după ora 18:00, într-o zi de vineri”, la patru zile după decizia Curții Federale de Circumscripție și la mai mult de o săptămână după decizia inițială.

El a mai declarat, citat de The Guardian, că un avocat al guvernului australian a informat că „nu se propune reținerea clientului meu în această seară”.

Interviul lui Djokovic va avea loc sâmbătă la ora 8.00 (vineri ora 23.00 în România).

Nicholas Wood a mai explicat și de ce Novak Djokovic este atât de grăbit: „fiecare minut înainte de începerea turneului de luni este prețios”.

Wood sugerează că judecătorul Anthony Kelly ar putea reține cauza la Curtea Federală de Circumscripție, pentru a evita pierderea de timp, existând și intenția de transferare a cazului la Curtea Federală.

Wood susține că nu se pune problema ca judecătorul Kelly să fi avut prejudecăți, în ciuda faptului că a audiat cazul anterior, deoarece a doua anulare a vizei este un „proces complet separat” de primul.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.