olieman eth 6qfufaVnTII unsplash
Photo Credit: olieman.eth @moneyphotos

O criptomonedă creată în glumă a crescut brusc, după ce fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că va accepta ca plată pentru mașinile sale electrice. Dogecoin a inregistrat o creștere de 18 la sută după acest anunț, scrie CNN, citat de Digi24.ro  

„Produsele Tesla pot fi cumpărate cu Dogecoin”, a scris Musk pe Twitter.

Un alt mesaje pe Twitter, postat de Musk la jumătatea lunii decembrie, în care spunea că începe un test pentru plata produselor Tesla cu Dogecoin, a adus criptomonedei o creștere cu peste 20%.

Dogecoin, popular printre investitorii de retail, a crescut cu 18% până la peste 0,20 USD după mesajul de vineri.

Tweeturile lui Musk despre această criptomonedă au dus la o creștere a acesteia cu aproximativ 4.000% în 2021.

De altfel, postările lui Elon Musk au determinat o creștere sau o scădere semnificative ale cotației criptomonedelor, în funcție de conținutul mesajelor. Anul trecut, investitorii în monede digitale i-au cerut să nu mai posteze pe Twitter, pentru că postările lui creează instabilitate pe o piaţă deja volatilă.

Investitorii şi analiştii au fost mai ales supăraţi de faptul că toate criptomonedele au crescut şi au scăzut odată cu Bitcoin şi Dogecoin, monedele despre care a vorbit Musk. Unii investitori în criptomonede sunt, de asemenea, enervaţi că doar un comentariu al lui Musk poate modifica preţurile atât de mult.

„Musk este foarte calculat. Oamenii sunt supăraţi”, a spus Eloisa Marchesoni, consultant în criptomonede.

Moneda virtuală Dogecoin s-a lansat în 2013, fiind o aluzie la Bitcoin și meme-ul „Doge”, două dintre cele mai populare elemente de pe internet în acel an. Logo-ul companiei este compus dintr-o monedă aurie, asemănătoare cu Bitcoin, pe care apare capul unui câine din rasa Shiba Inu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.