certificat digital
Sursa Foto - ec.europa.eu

Peste jumătate de milion de francezi, deşi sunt vaccinaţi cu primele doze, vor  rămâne fără certificat Covid, dacă nu-și administrarează doza booster, relatează AFP, citat de Digi24.ro.

Astfel, începând de sâmbătă, adulţii vaccinaţi cu a doua doză cu mai mult de şapte luni în urmă au nevoie şi de a treia doză pentru ca permisul lor sanitar să-şi păstreze valabilitatea.

Teoretic, este vorba de 560.000, conform cifrelor indicate vineri seara de Ministerul Sănătăţii, dar cifra reală e greu de stabilit.

Începând de sâmbătă, adulţii vaccinaţi cu a doua doză cu mai mult de şapte luni în urmă au nevoie şi de a treia doză pentru ca permisul lor sanitar să-şi păstreze valabilitatea, notează AFP.

Permisul este obligatoriu între altele pentru a avea acces în restaurante, cafenele, spectacole şi altele, într-un context în care infecţiile continuă în ritm viguros în Franţa, cu aproape 330.000 cazuri noi în 24 de ore anunţate vineri, şi 191 decese atribuite COVID-19.

La fel ca weekendul trecut, sâmbătă se anunţă noi manifestaţii anti-permis în Franţa, unde şeful statului, Emmanuel Macron, a anunţat că urmăreşte să-i „enerveze” pe nevaccinaţi şi unde la protestele de săptămâna trecută s-au adunat peste 105.000 manifestanţi, conform Ministerului de Interne, de patru ori mai mulţi ca la mobilizarea precedentă din 18 decembrie.

Din 15 februarie, intervalul pentru booster va scădea de la şapte la patru luni de la injecţia precedentă.

 

Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ
Senatorii au dat undă verde prevederilor ce impun ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în restaurante, spaţii culturale, trenuri pe distanţe lungi şi curse aeriene. Până acum, nevaccinaţii puteau prezenta un test negativ la coronavirus.

Senatul a decis ca aceste reguli mai stricte să se aplice doar dacă numărul pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din Franţa depăşeşte 10.000. În acest moment, sunt internaţi în jur de 24.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.