alex rusia
Sursa Foto - Facebook.com/fusionnncsgo

Moarte misterioasă în Rusia. Un român de numai 22 de ani a murit după ce a căzut de la etajul nouă. Acesta se afla acolo pentru a-și vizita iubita.

Tânărul de 22 de ani, cunoscut în lumea e-sportului sub pseudonimul de „Fusion”, activa în FACEIT Pro League Challenger (FPL-C), unde se impunea ca un adevărat campion, scrie observatornews.ro.

Familia exclude sinuciderea: „Alex nu avea de ce să-și ia viața”

Autoritățile ruse au calificat cazul drept „un accident”, fără a exclude, însă, sinuciderea. Ambele ipoteze sunt însă excluse de familia băiatului.

„Alex nu avea de ce să-și ia viața și nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de accident. Mi-e teamă că l-ar fi ucis cineva”, le-ar fi spus mama tânărului, Tudorița Dincof, unor prieteni mai apropiați ai băiatului. Chiar ei au fost cei care au luat legătura cu ambasada Italiei în Rusia, ca să înțeleagă ce s-a întâmplat cu Alex.

„Din păcate, comunicarea cu autoritățile din Rostov nu are loc în timp real și, până în prezent, nu putem spune dacă autopsia a fost efectuată sau nu”, explică prietenii băiatului, potrivit publicaţiei italiene Cronaca Qui.

Alex era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni

Nu există o veste certă nici cu privire la repatrierea trupului tânărului campion, deși autoritățile diplomatice italiene au asigurat „o prezență și o inițiativă rapidă”.

„În CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) atinsese cote de excelenţă atât de mari, încât era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni. Când a plecat în Rusia era foarte fericit”, mai spun prietenii lui Alex.

Aceasta a fost a doua lui experiență la Rostov. Și ultima. A mai fost acolo în septembrie, pentru a participa la o competiţie CS:GO. Performanța sa sportivă stârnise atât de multă admirație, încât chiar președintele rus, Vladimir Putin, îi felicitase pe sportivii câștigători.

„Fusion” și-a început cariera în CS:GO în 2015 și ajunsese în fazele finale ale Milan Games Week. Din acel an a urcat atât de repede în clasament, încât a reușit să se întrețină doar practicând e-sport și călătorind peste tot în lume, pentru a concura.

Alex a încheiat anul 2021 concurând pentru EC Brugge, ajutând echipa să câștige PolyPlay Cup #1 și să ajungă în Top 3 Kayzr League Fall și NumberOne S2 Legend Etapa 4. Clubul belgian a postat pe Twitter un mesaj de condoleanţe în care deplânge moartea prematură a românului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns