harry si megan
Sursa: Getty Images

Prinţul Harry a cerut în instanță să beneficieze de protecţie din partea poliţiei deoarece i se pare mult prea periculos să călătorească cu familia în Marea Britanie. Astfel, acesta a cerut să fie protejat iar servicile ar fi plătite chiar de el, a declarat un reprezentant legal al acestuia, potrivit AFP şi DPA, citat de Agerpres.

Harry, duce de Sussex, şi soţia sa, Meghan, au pierdut această protecţie din partea poliţiei britanice după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. Cuplul locuieşte acum în California, împreună cu copiii lor Archie şi Lilibet.

Harry vrea să îşi aducă copiii în vizită în Marea Britanie, însă el şi familia sa „nu se pot întoarce în ţara sa de origine”, deoarece „este prea periculos”, a precizat reprezentantul legal al ducelui.

În vara anului 2021, „siguranţa ducelui a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când acesta a plecat de la un eveniment caritabil’, a continuat el.

Această acţiune în justiţie, lansată în septembrie şi vizând revizuirea unei decizii a Ministerului de Interne britanic, riscă să pună în dificultate familia regală, confruntată deja cu ameninţarea unui proces în Statele Unite împotriva prinţului Andrew, acuzat de agresiuni sexuale.

„Marea Britanie va fi întotdeauna casa prinţului Harry şi o ţară în care el îşi doreşte ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă. Însă în lipsa protecţiei poliţiei, riscul personal este prea mare”, a declarat reprezentantul legal al ducelui într-o declaraţie pentru agenţia de presă PA.

Harry a revenit pentru scurt timp în Marea Britanie anul trecut pentru dezvelirea, la 1 iulie, a unei statui în memoria mamei sale Diana, Prinţesă de Wales. Cu o zi înainte, pe 30 iunie, ducele s-a întâlnit cu copii şi tineri grav bolnavi la un eveniment caritabil desfăşurat la Kew Gardens, în vestul Londrei, însă la plecare, maşina ducelui a fost urmărită de paparazzi.

Harry şi Meghan au dezvăluit că şi-au angajat o echipă privată care le asigură securitatea după mutarea lor în Statele Unite, în contextul în care preşedintele SUA de atunci, Donald Trump, a declarat că ţara sa nu va plăti pentru protecţia celor doi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Doamne!!! Gramatica zero la pretentii de jurnalism!!! Ce scoli va formeaza? Ar trebui amendate!!! Explicati, va rog forma de infinitiv si cum ajungeti la: a calatorii…. Mi-ar fi rusine in locul vostru. Sau, ca sa fiu in ton cu niste agramati ca voi: mi-ar fii rusine…
    Puneti mana pe carte!! Sau, cum cred ca ati scrie voi: pune-ti mana pe carte!!! Rusine!!!!!