elena curti
Sursa Foto - italy24news.com

Elena Curti a murit. A fost ultima fată a lui Mussolini. 

Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la vârsta de aproape 100 de ani în locuința sa din Acquapendente (Viterbo). Ar fi împlinit 100 de ani pe 19 octombrie, scrie Agenția ANSA.

Ea a descoperit că este fiica dictatorului abia când a împlinit 18 ani. Până atunci, mama ei, Angela Cucciati, o croitoreasă din Milano cu care Mussolini a avut o aventură la sfârșitul anului 1921, când „Ducele” avea 38 de ani și era redactor la „Popolo d’Italia”, i-a ascuns acest lucru.

Cucciati și Ducele s-au cunoscut când femeia a mers să-i ceară ajutorul pentru a-l scoate din închisoare pe soțul ei, Bruno Curti, din motive politice.

Mussolini a avut cinci copii: Edda, Vittorio, Bruno, Romano și Anna Maria din căsătoria cu Rachele, dar au existat și alte „secrete”. S-au scris multe cărți despre acest lucru, toate menționând-o pe Elena Curti, deși, din câte se știe, nu a fost recunoscută niciodată. Totuși, Mussolini o primea în fiecare joi la Salò.

Pe 27 aprilie 1945, în timpul evadării de la Dongo, partizanii au găsit-o pe Elena Curti în mașina blindată în care se afla „Ducele” în momentul capturării sale.

A fost încarcerată timp de cinci luni și apoi a plecat în Spania pentru a-și reface viața. S-a întors în Italia în urmă cu aproximativ 20 de ani și a apărut de mai multe ori în presă pentru a reconstitui orele dramatice din Dongo. A scris, de asemenea, o carte de memorii: „Il chiodo a tre punte” (2003).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu