kim jong un
Sursa Foto - Pixabay

Bodyguard pentru Kim Jong-un. Este unul dintre cele mai dificile joburi din Coreea de Nord. Din 2022, cerințele sunt mai permisive. Ca să poți deveni unul dintre bodyguarzii liderului coreean, trebuie să fii mai înalt, dar totuși mai scund decât el.

Într-o serie de documente obținute de Daily NK sunt incluse condiții actualizate pentru includerea în Unitatea de elită 974 – personalul însărcinat cu protejarea liderului suprem și a altor demnitari cu rang superior. În aceste hârtii oficiale se precizează că bodyguarzii pot fi mai înalți cu 4 centimetri decât cei angajați până acum, potrivit Digi24.ro.

Potrivit regulilor vechi, recruții puteau să aibă minim 17 ani și 163 de centimetri înălțime. Acum, însă, pot atinge 167 de centimetri.

Kim Jong-un își pune bodyguarzii să alerge pe lângă mașină.

Nu este clar de ce s-a schimbat cerința de înălțime, dar, în mod interesant, această rămâne mai scăzută decât cea a lui Kim Jong-un, care ar avea în jur de 170 centimetri. Totuși, unii observatori au spus, după summitul pe care liderul din nord l-a avut cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, că înălțimea lui Kim ar fi sub această valoare.

Înălțimea este doar unul dintre criteriile stricte cerute candidaților. Potrivit documentelor obținute de Daily NK, potențialii recruți trebuie să urmeze sau să fi absolvit un liceu de top – așa-numitele „școli nr. 1” – și să aibă note bune.

Candidații trebuie să provină din comunitățile rurale, în mod ideal din familii de fermieri sau muncitori. Potrivit unor surse, bodyguarzii nu au voie să-și întâlnească familia timp de 13 ani după angajare, iar condiția ar putea fi mult mai ușor de respectat dacă ei provin din zone izolate.

De asemenea, regimul i-ar prefera pe tinerii din zona rurală pentru că aceștia acceptă mai ușor să devină „scuturi umane”, pe când cei de la oraș ar avea alte percepții.

Este de la sine înțeles că recruții trebuie să-l „idolatrizeze” pe Kim și să fie dispuși la sacrificiul suprem pentru acesta.

Nu este clar câți bodyguarzi sunt selectați special pentru Kim, dar se știe că acesta are unii care doar aleargă în jurul mașinii care îl transportă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu