cod galben vant munte
FOTO arhivă

Aministrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de vânt puternic, valabil până miercuri la munte, în 13 județe. Rafalele de vânt ajung la 110 km/h. Printre judeţele care sunt vizate de Codul Galben se numără si Sibiul.

Începând de marți ora 20.00 până miercuri la ora 8.00, în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h.

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Prahova, Buzău și Dâmbovița.

Meteorologii au menținut alerta Cod galben anterioară, valabilă marți până la ora 20.00. Vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte. În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

Comentariul meu

Lasă un răspuns