62209088

Doar preoții vaccinați să îi împărtăşească pe credincioşi. Dacă nu se poate, o persoană religioasă sau laică, vaccinată, să fie numită <ad actum>” – este propunerea unui episcop italian.

În urmă cu un an, Papa Francisc a deschis campania de imunizare a Vaticanului prin vaccinarea împotriva Covid. Și s-a implicat continuu pentru a crește gradul de conștientizare a importanței accesului universal la vaccin.

Biserica italiană a urmat exemplul Suveranului Pontif.

Doar persoanele vaccinate să îi împărtăşească pe credincioşi – este ceea ce cere episcopul de Cremona, Antonio Napolioni, într-o scrisoare pe care a trimis-o preoților și diaconilor din dieceză, notează La Stampa.

„Este recomandabil ca preoții care împărtășesc să aibă grijă să se afle într-una din cele trei condiții prevăzute de lege: vaccinare, vindecare după Covid sau test negativ. Împărtășania trebuie să fie distribuită de slujitori vaccinați sau trebuie desemnată o persoană potrivită. Personal, aș dori ca Sfânta Împărtășanie să fie distribuită (și, cu atât mai mult, dusă bolnavilor) de către slujitori vaccinați. În cazul în care acest lucru nu este posibil, o persoană potrivită, religioasă sau laică, care a fost vaccinată, ar trebui să fie numită <ad actum>”, a observat prelatul.

Invitația sa, tot către credincioși, este de a fi „martori ai încrederii, ai simțului responsabilității și ai atenției față de binele comun, săvârșind un act de iubire care este vaccinarea”, scrie în același mesaj.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu