asteroid
Sursa Foto - Pixabay

Un asteroid periculos trece foarte aproape de Pământ. Este de trei ori mai mare decât Turnul Eiffel.

Asteroidul a fost descoperit în 1994 şi, de atunci, traseul lui e monitorizat cu atenţie de NASA. A fost botezat 7498. Are aproximativ un kilometru în diametru, ceea ce înseamnă că pe el pot încăpea, spre exemplu,10 terenuri de fotbal. La aceste dimensiuni este chiar mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire de pe Pământ, scrie observatornews.ro.

7498 călătoreşte prin spaţiu cu o viteză de peste 70.000 de kilometri pe oră şi va trece la o distanţă de 2 milioane de kilometri de planeta noastră, adică de 5 ori traseul de la Pământ la Lună. Pare enorm pentru oamenii de rând, dar după standardele cosmice este o distanţă mică pentru un obiect atât de mare.

De altfel, în următorii 200 de de ani niciun corp ceresc cunoscut nu va ajunge mai aproape de atât de Terra. Dimensiunea şi viteza sunt motivele pentru care NASA l-a încadrat pe 7498 în categoria asteroizilor “potenţial periculoşi”. Este doar o măsură de precauţie pe care savanţii o iau în cazul unor astfel de roci spaţiale. Nu reprezintă un pericol pentru Pământ în acest moment şi nici nu există date că şi-ar putea schimba traiectoria, astfel încât să devină o ameninţare pentru noi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu