ciuca 4

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență pentru reintroducerea șomajului tehnic cauzat de pendemia de COVID-19. Indemnizația va fi de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

„Vom adopta o ordonanță de urgență prin care vom reintroduce acordarea șomajului tehnic și reglementarea de noi măsuri de protecție socială pentru angajați, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă și, desigur, susținerea unor sectoare economice”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

Potrivit premierului, această măsură se introduce în contextul interzicerii și suspendării ori limitării activităților economice din cauza epidemiei de COVID-19.

„Practic, vorbim despre acordarea unei indemnizații în cuantum de 75 % din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Acest tip de sprijin va fi acordat din bugetul asigurărilor pentru șomaj până la 31 martie 2022, în situația suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului pe perioada stării de alertă”, conchide Ciucă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns