a1 talmacel viaduct

Se lucrează de zor pe autostrada A1 Sibiu – Pitești, iar cele mai recente imagini dovedesc evoluția din teren. Sunt șanse mari ca cele spuse în vara anului trecut de fostul ministrul al Transporturilor să se adeverească, și anume că șoferii vor putea circula pe primul tronson, de la Sibiu până la Boița, de la finalul anului 2022, dat fiind stadiul avansat al lucrărilor.

Lucrările pe autostrada A1, pe tronsonul dintre Sibiu și Boița, au început în primăvara anului 2020, iar evoluția este semnificativă. Gradul de execuție a ajuns la aproximativ 60% din totalul de 13,17 kilometri. În această zonă, la Viaductul Tălmăcel, s-au unit primele segmente ale podului și va urma să fie realizată conexiunea din beton, potrivit Hotnews.

Viaductul de la Tălmăcel este realizat în consolă, ceea ce presupune ca podul de beton să fie turnat începând de la capătul unui pilon într-o parte și în alta până când se întâlnește cu celelalte elemente turnate similar dinspre ceilalți piloni. Realizarea acestui viaduct reprezintă cea mai spectaculoasă lucrare de pe traseu.  

Lucrările contractate cu firma Porr în 2019 au început efectiv în aprilie 2020, iar termenul de execuție al acestui tronson, de la Sibiu la Boița, este de trei ani, doar că, având în vedere stadiul lucrărilor, s-a putea da în trafic la finalul anului 2022. Fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă, spunea, în vară, că deschiderea anticipată s-ar putea face totuși în sistem half-profile, adică doar pe o cale pe viaductul de la Tălmăcel. 

Sursa video: YouTube/Ioan Adrian Gica

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns