retinere retinut
foto arhivă

Douăsprezece persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de miercuri de la Sibiu. Printre infracțiunile care fac obiectul acestui dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se numără constituirea unui grup infracțional organizat, furt de material lemnos, instigare la tăiere ilegală de arbori,  folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal, instigare la delapidare, delapidare și complicitate la delapidare. Hoții de lemne sunt din Cristian, Orlat și Gura Râului.

[fvplayer id=”602″]

Prejudiciul creat în cadrul dosarului privind infracțiunile la regimul silvic se ridică la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a 402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat și sustras ilegal.

În urma perchezițiilor efectuate și a audierii persoanelor vizate în dosar, s-a dispus măsura reținerii pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 de ore a 12 persoane, respectiv bărbați cu vârsta cuprinsă între 33 și 56 de ani, domiciliați în Cristian, Orlat și Gura Râului.

CITEȘTE ȘI: Doisprezece inculpați ar putea fi arestați preventiv

În cursul zilei, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

La la acțiune au participat polițiștii specializați în domeniul silvic, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sprijiniți de luptători din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Alba, Argeș, Brașov, Cluj, Gorj și Vâlcea.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu