periuta electrica

Spălatul pe dinți în fiecare zi timp de cel puțin 2 minute este o parte esențială a menținerii unei bune sănătăți orale pentru dumneavoastră, cât și pentru copilul dvs. În timp ce specialiștii recomandă atât periuțele de dinți manuale, cât și cele electrice pentru a îndepărta placa bacteriană și a preveni bolile dentare, s-ar putea să vă întrebați dacă periuțele de dinți electrice își fac treaba mai bine decât cele manuale.

Descoperiți avantajele și dezavantajele periuțelor de dinți manuale față de cele electrice pentru copii, inclusiv costul, eficiența și caracterul ecologic, astfel încât să puteți face alegerea potrivită pentru nevoile dentare ale copilului dumneavoastră.

Avantajele utilizării unei periuțe de dinți manuale

Cu acces ușor și la prețuri accesibile, probabil că aveți cel puțin câteva periuțe de dinți manuale prin casă. Deși periuțele de dinți manuale nu sunt la fel de avansate din punct de vedere tehnologic ca periuțele de dinți electrice, acestea pot ajuta la menținerea dinților copilului dumneavoastră fără carii și îi pot scuti de vizite la dentist pentru probleme de urgență.

Periuțele de dinți clasice, manuale pot fi:

 • Accesibile: Pot fi găsite practic la orice magazin alimentar sau farmacie.
 • Ieftine: Nu sunt scumpe.
 • Convenabile: Nu au nevoie de electricitate sau de baterii pentru a funcționa.

Dezavantajele utilizării unei periuțe de dinți manuale

În timp ce periuțele de dinți manuale sunt rentabile și convenabile, acestea au câteva dezavantaje:

 • Oamenii au tendința de a se peria mai tare cu o periuță de dinți manuală decât cu o periuță electrică, ceea ce poate provoca iritarea gingiilor.
 • Poate fi dificil să știți cât timp vă spălați pe dinți în fiecare zi cu o periuță de dinți manuală.
 • În funcție de vârsta, mobilitatea și obiceiurile de igienă, este posibil ca periuțele de dinți manuale să nu fie la fel de minuțioase.

Avantajele utilizării unei periuțe de dinți electrice

Folosirea unei periuțe de dinți electrice este o investiție excelentă în sănătatea și bunăstarea dvs. orală pe termen lung. Periuțele de dinți electrice oferă multe beneficii care vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe zâmbetul familiei dumneavoastră să rămâneți sănătoși:

 • Eficacitate: O periuță electrică folosește peri puternici care vibrează sau se rotesc, care vă pot curăța mai ușor dinții fără a peria prea tare.
 • Consistență: Multe periuțe de dinți electrice au cronometre încorporate pentru a vă asigura că vă periați întotdeauna timp de cele 2 minute recomandate.
 • Durabilă: Folosirea unui model de periuță electrică ar putea reduce deșeurile, deoarece înlocuiți doar capul și nu întreaga periuță de dinți.
 • Ușor de utilizat: Periuțele de dinți electrice sunt utile pentru persoanele care ar putea avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a se peria, inclusiv copiii și persoanele cu dizabilități.
 • Prietenoasă cu gingiile: Atunci când sunt folosite în mod corespunzător, periuțele de dinți electrice vă mențin gingiile libere de placă, fără a vă irita.

După ce ați încercat o periuță de dinți electrică, este ușor să vedeți (și să simțiți) diferența pe care o poate oferi în ceea ce privește eficiența și confortul față de periuțele de dinți manuale.

Un studiu a constatat că periuțele de dinți electrice au dus la reducerea cu 22% a recesiunii gingivale și cu 18% a cariilor dentare pe parcursul a 11 ani.

Dezavantajele folosirii unei periuțe de dinți electrice

Periuțele de dinți electrice pot fi ușor de utilizat, eficiente și vă ajută să vă periați timp de cele 2 minute recomandate de fiecare dată când vă periați. Dar periuțele de dinți electrice vin cu câteva dezavantaje:

 • În comparație cu periuțele de dinți manuale, periuțele de dinți electrice sunt mai scumpe.
 • Capetele de înlocuire pentru periuțele de dinți electrice pot avea un preț mai mare, la care se adaugă costul bateriilor.
 • Pentru unele modele, găsirea capului de înlocuire adecvat pentru periuța electrică poate să nu fie ușoară.
 • Deoarece periuțele de dinți electrice folosesc fie electricitate, fie baterii, acestea sunt mai puțin ecologice decât cele manuale.
 • Păstrarea periuțelor de dinți electrice încărcate în timpul călătoriilor poate fi incomodă.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu