272021310 2219905271484155 5407800291835059939 n

O parte dintre locuitorii Vurpărului, dar și reprezentanți ai Partidului Ecologist din Sibiu s-au adunat pe străzile comunei pentru un protest avizat de primărie. Oamenii au ieșit în stradă pentru a apăra pădurea pe care, spun ei, un consilier local din partea AUR, o vrea dată la un ocol silvic din Vâlcea.

Primarul Liviu Toma, din partea Partidului Ecologist, spune că în acest sens a fost înaintat chiar un proiect de hotărâre în Consiliul Local, care a și fost adoptat din cauza trădării din interior. ”Consilierul de la AUR vrea să treacă pădurea de la ocolul silvic Dealul Sibiului unde e dintotdeauna la ocolul silvic Clăbucet, din județul Vâlcea. A trecut în ședința de consiliu Local un proiect pentru asta care a fost adoptat. Chiar un consilier de-al meu a votat și a fost dat afară din partid. Cum să treci pădurea de la tine la alții? Dar poate că are un interes dacă tot insistă de peste un an de zile”, spune primarul.

[fvplayer id=”612″]

[fvplayer id=”613″]

Doru Apostu, sibianul cunoscut pentru organizarea protestelor din oraș și chiar județ, a participat și la cel de la Vurpăr. ”Consilierul de la AUR a încercat să forțeze mâna primarului, să îl facă să voteze ca primarul, dar nu merge așa. Prin protestul ăsta sper că am reușit să salvăm pădurea. Sunt 1000 de hectare care de ce vrea să le dea la Vâlcea, să le taie în 2 zile? Nu permitem așa ceva. Oricum, în ședința de joi o să intre un proiect prin care se întoarce pădurea la ocolul de la Sibiu. Ca să treacă dincolo e nevoie de demersuri mult mai mari, au crezut că rezolvă așa, dar nu există”, spune Doru Apostu.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Articolul este de tot rahatul ” binecunoscutul Doru Apostu”, este de fapt Doru Apostol, cunoscut de toți mai puțin de realizatorul articolului 🤣