valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare consideră că majoritatea restricțiilor vor fi ridicate și că fiecare va trebui să fie responsabil pentru sănătatea lui.

“Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El crede că în acel moment se va renunţa la majoritatea restricţiilor, scrie observatornews.

”Practic, cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, a celor apropiaţi, a bunicilor, a părinţilor vulnerabili. Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Comentariul meu

Lasă un răspuns