furt de lemne la rusciori – doi bărbați prinși de poliție
FOTO: arhivă

Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de poliție când se întorceau de la furat de lemne din pădure din Rusciori.

„La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 12,30, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Săliște – Valea Cibinului a sesizat Poliția Orașului Ocna Sibiului cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras material lemnos din zona împădurită a extravilanului localității Rusciori”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor efectuate, în apropierea locului faptei, polițiștii au identificat doi localnici, în vârstă de 24, respectiv 47 de ani, care transportau material lemnos fără a putea justifica proveniența lemnului. Astfel, s-a constatat că, la aceeași dată, în jurul orei 11,00, cei doi bărbați ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras 13 arbori din specia merișor și gorun, în urma măsurătorilor efectuate rezultând o cantitate de 1,5 mc de material lemnos.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, materialul lemnos depistat fiind confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Săliște – Valea Cibinului.

Ultima oră

Comentariul meu