image 2021 12 4 25221715 41 copil covid 19

În funcție de gradul de ocupare al paturilor dintr-un județ, destinate bolnavilor de covid, se decide închiderea tuturor unităților de învățământ. În județul Sibiu gradul de ocupare este mai mare decât dublu față de săptămâna trecută. A ajuns de la 13 la 32,99%. Acesta se actualizează în fiecare zi de joi.

Clase întregi din școlile sibiene întră în online pe bandă rulantă. Acest lucru se întâmplă dacă în clasa respectivă sunt confirmate trei infectări cu covid 19 în decurs de 7 zile. Dacă jumătate din clasele unei unități de învățământ sunt în online, atunci se închide toată școala. Toate școlile și grădinițele din județ trec la cursuri pe internet dacă gradul de ocupare al tuturor paturilor covid din județ trece de 75%.

În județul Sibiu acest prag s-ar putea atinge în maxim 10 zile, dacă e să luăm în considerare faptul că săptămâna trecută gradul de ocupare era de 13%, iar joi a fost recalculat la 32,99%. La acest calcul se ia în considerare numărul maxim de paturi ce ar putea fi puse la dispoziția celor cu covid 19, asumate prin planul de reziliență. Între timp, două grădinițe și un liceu din județ au intrat în online pentru că mai mult de jumătate din clase învață deja așa. VEZI AICI DETALII 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns