prognoza meteo pe două săptămâni - frig și precipitați aproape în fiecare zi

Administraţia Naţională de Meorologie a emis o nouă prognoză pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 31 ianuarie – 13 februarie, conform meteorologilor, vremea se va răci treptat în a doua parte a intervalului.

Banat

În prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va avea variații în general între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și 1 grad. În cea de a doua, se va răci trepat, de la o medie a maximelor termice de 6…7 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade, până în jurul a 4 grade media maximelor și -5…-4 grade a minimelor.Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Crișana

Până la începutul celei de a doua săptămâni media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între 1 și 6 grade, în cazul maximelor și între -6 și 0 grade, în cazul minimelor. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la final temperaturile maxime vor fi în medie de 2…3 grade, iar cele minime de -6…-5 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape în fiecare zi.

Transilvania

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime se va menține apropiată de pragul înghețului, iar a temperaturilor minime va avea variații, în general, între -9 și -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

Maramureș

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creștere și va atinge valori în jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variații între -8 și -2 grade. În zilele care vor urma, se va răci ușor și treptat, astfel că media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade.

Moldova

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 3 și 5 grade. Minimele termice se vor menține în general sub pragul de îngheț, iar media lor va fi, în general, între -6 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape zilnic și în general slabe cantitativ.

Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor termice va avea variații, în general, între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -3 și 1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 1 februarie și în intervalul 5 – 7 februarie.

Muntenia

Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal la sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsă între 4 și 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa între -6 și -1 grad. Precipitații slabe vor fi posibile trecător și pe arii restrânse, în data de 1 februarie și, din nou, începând cu data de 5 februarie.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar a minimelor între -5 și 0 grade. Precipitații slabe vor fi pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare între 5 și 7 februarie.

La munte

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține preponderent negative. Media maximelor termice se va afla între -7 și -1 grad, iar a minimelor între -12 și -6 grade.
Temporar va ninge în fiecare zi.

Ultima oră

Comentariul meu