un diamant despre care se crede ca a venit din spatiu va fi scos la licitatie
Sursa Foto - Captura video

Un diamant despre care se crede că a venit din spațiu va fi scos la licitație. Piatra este veche de peste 1 miliard de ani.

Diamantul „Enigma” este considerat a fi cel mai mare diamant tăiat de pe Pământ și este posibil să se fi format în urma unui impact meteoric, scrie Digi24.

„Enigma” are 555,55 carate, fiind considerat extrem de greu pentru un diamant – are aproximativ greutatea unei banane.

„Enigma” este o piesă unică: este greu să-l compari cu alte diamante, inclusiv cu alte diamante negre care au ajuns pe piaţă în anii trecuţi”, a declarat pentru EFE specialista în bijuterii a Sotheby’s, Nikita Binani.

Piatra prețioasă rară ar putea atrage oferte de peste 4,4 milioane de lire sterline (6 milioane de dolari) la licitația online organizată de Sotheby în Londra, care urmează să se încheie săptămâna viitoare.

„Enigma” este un carbonado (diamant negru), una dintre cele mai dure forme de diamant natural. Diamantele negre au de obicei o vechime între 2,6 și 3,2 miliarde de ani – cu mult timp înainte de apariția dinozaurilor. Planeta Pământ ar avea o vechime de aproximativ 4,65 miliarde de ani.

Pietrele carbonado sunt extrem de rare și au fost descoperite până acum doar în Brazilia și Republica Centrafricană. Deoarece conțin osbornit, un mineral găsit doar în meteoriți, se crede că diamantele negre provin din spațiu. Cu toate acestea, originile pietrelor prețioase sunt învăluite în mister.

Aaron Celestian, geolog la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles, spune că „este posibil ca pietrele carbonado să se fi format foarte adânc în interiorul Pământului”. „Există ipoteze care sugerează că s-au format în locurile unde asteroizi de mari dimensiuni au căzut pe Pământ”, a declarat Celestian pentru Reuters. O altă ipoteză des întâlnită este că diamantele negre s-ar fi format în spațiul cosmic, apoi au căzut pe Pământ.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns