city insurance 1

Tribunalul București a decis, miercuri, deschiderea procedurii de faliment pentru societatea de asigurări City Insurance, admițând cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). City Insurance va fi dizolvată.

Decizia de miercuri a magistraților Tribunalului București nu este definitivă, dar este executorie.

„Admite cererea Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în temeiul art. 250 raportat la art. 262 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei societatea de asigurare – reasigurare City Insurance SA”, este decizia Tribunalului București.

De asemenea, se dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele.

Totodată, acționarii nu pot vinde acțiunile, potrivit deciziei Tribunalului București, iar băncile la care City Insurance are bani în conturi nu pot dispune de aceste sume fără aprobarea judecătorului sindic, a lichidatorului judiciar sau al ASF.

Falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător de pe piaţa lo­cală, a creat dezechilibre pe piaţa lo­cală. Preţurile poliţelor RCA au crescut deja de două ori, chiar de trei ori de la anunţul ASF privind des­chi­derea procedurii de faliment a City Insurance şi retragerea autori­za­ţiei de funcţionare din 17 septem­brie 2021. â

City Insurance avea peste 3,1 mi­lioane de clienţi, din care, cel puţin până acum, s-au instrumentat peste 191.000 dosare de daună.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns