masti masca de protectie
Sursa: capital.ro

Vești din ce în ce mai bune. Majoritatea țărilor iau în considerare renunțarea la măști, pe când alte state vor să elimine certificatul verde. New York ia și el exemplul țărilor europene și renunță la purtarea măștilor în spații închise.

New York se alături astfel mai multor state care urmează să ridice regulile privind purtarea măștilor, pe măsură ce ultimul val de COVID-19 se reduce.

Nu se știe deocamdată dacă administrația Hochul va păstra obligativitatea purtării măștilor în școli. Măsura urmează să expire peste două săptămâni. Cu toate acestea, postul de radio „CBS News” a relatat miercuri, conform Reuters, că guvernatorul Kathy Hochul intenționează să mențină deocamdată măștile în școli, din cauza ratei scăzute de vaccinare în rândul copiilor de vârstă școlară mică.

Oficialii din alte câteva state conduse de democrați – New Jersey, California, Connecticut, Delaware și Oregon – au anunțat luni că vor ridica obligativitatea purtării măștilor în școli și alte spații publice în următoarele săptămâni, în condițiile în care valul de infecții și spitalizări alimentat de Omicron este în regres.

Pe de altă parte, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), Rochelle Walensky, a declarat marți pentru Reuters că, având în vedere că numărul cazurilor este încă ridicat la nivel național, „nu este momentul” să renunțe la măști în școli și alte locuri publice.

Mai multe studii au arătat că purtarea adecvată a măștilor reduce transmiterea infecției.

Măsura obligativității purtării măștilor a fost deja anulată de un judecător din statul New York. Judecătorul a decis că guvernatoarea și-a depășit autoritatea prin impunerea unei reguli care trebuia să fie aprobată de legislativul statului.

(sursa: Mediafax)

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns