compensare facturi

Companiile concediază oameni pentru a plăti facturile la energie. Foarte mulți români își pierd locurile de muncă.

Haosul de pe piaţa energiei afectează tot mai multe firme de la noi. Datele furnizate de Consiliul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România arată faptul că jumătate dintre firme au primit facturi duble la gaze naturale sau la energie electrică, potrivit observatornews.ro.

Dacă la majoritatea facturile s-au dublat, există şi companii care au primit facturi triple.

În aceste condiţii, companiile iau măsuri drastice şi fac concedieri, de exemplu. 34% dintre firme vor face în perioada următoare disponibilizări, aşa că în România vorbim despre zeci de mii de angajaţi care îşi vor pierde locul de muncă în lunile care urmează.

Cele mai multe companii vor concedia între 1 şi 9 angajaţi, dar există şi firme care vor concedia zeci de oameni. În plus, din cauză că nu îşi pot plăti facturile, multe companii vor pune lacătul pe uşă în perioada următoare.

Pe lângă faptul că vor concedia oameni, firmele se gândesc şi la alte măsuri pentru a putea face faţă acestei crize. În primul rând vor renunţa la investiţii şi vor scumpi produsele sau serviciile oferite. Aşa că aşteptăm să crească în continuare preţurile, chiar şi cu 30 de procente.

În ultimul an, la noi în ţară s-au scumpit foarte mult gazele, dar şi energia electrică. Vorbim despre creşteri de preţ chiar şi cu 60%.

Comentariul meu

Lasă un răspuns